Competitie 2010 - 2011

Alle info en media die we hebben van competitie 2010 - 2011

Jeugdige korfbalsters strijden op 12 maart in Reusel om het eremetaal

NK-jeugdkorfbal: enerverende sportieve ontmoeting
REUSEL - Vele honderden jeugdige zaalkorfbalsters uit Brabant en Limburg komen op zaterdag 12 maart in Reusel bijeen om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. Dat gebeurt in het RaboSporthuis aan de Schutsboom 1. Het wordt een strijd waarbij veel op het spel staat. Vier teams uit de D-jeugd strijden om het D-jeugdkampioenschap, acht teams uit de B- en C-jeugd spelen om de NK-titel en vier teams uit de A-junioren proberen in de kruisfinales voor junioren de winst naar zich toe te halen. De speelsters komen onder meer uit Velden (Swift), Erp (Korfrakkers), Nistelrode (Prinses Irene) en uiteraard: Reusel. Dit Kempische grensdorp heeft met Rosolo een rijke traditie en deze vereniging is met maar liefst drie teams vertegenwoordigd deze dag.

Tussen negen uur ’s morgens en een uur of zeven  ’s avonds is het op die 12e maart in het RaboSporthuis enkel jeugdzaalkorfbal wat de klok slaat. Zestien teams van uiteenlopende leeftijdscategorieën proberen ieder op hun eigen niveau het eremetaal in de wacht te slepen. Dat betekent dat de hele dag door de sportieve spanning te snijden zal zijn en dat het publiek kan genieten van honderden enthousiaste korfbalspeelsters die vol inzet gaan voor de overwinning.
Dat geldt zeker ook voor de drie teams (D1, C1 en A1) die de eer van de Reuselse korfbalvereniging Rosolo gaan verdedigen en waarvan we onderstaand een korte introductie geven.

Rosolo D1
Het D1-team van Rosolo dat bestaat uit de jeugdige speelsters Mandy, Demi, Eef, Maud, Esmee, Michelle, Bente, Simone, Kim, Steffie en Fleur, heeft in zekere zin geluk gehad dat het op 12 maart kan aantreden voor het D-jeugd kampioenschap. Dat geluk heeft dan geen betrekking op de wijze waarop ze de finale bereikt hebben, want die is onbetwist. Dankzij intensieve training en een reeks verdiende overwinningen heeft D1de finaleplaats bereikt. Nee, een tijdlang zag het ernaar uit dat de korfbalbond de NK voor D-teams niet door wilde laten gaan vanwege te weinig aanmeldingen. Dat was tegen het zere been van een zestal leidende clubs en die hebben toen het initiatief genomen om zelf een kampioenschap op te zetten. Dat is nu gelukt en uiteindelijk heeft ook de korfbalbond hier haar goedkeuring aan gegeven.
Dus kan Rosolo D1 om 9.30 uur haar eerste wedstrijd spelen tegen Swift uit Velden. Wordt deze wedstrijd gewonnen, dan is er om 13.00 uur de wedstrijd die kans biedt op het (nationale) kampioenschap. De speelsters hebben er zin in, zeggen Demi Goossens en Mandy Daniëls. “We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt voor het team en de coaches en daarna gaan we naar het RaboSporthuis waar we eerst even lekker inspelen met muziek en ook nog wat laatste aanwijzingen krijgen voordat we aan onze eerste wedstrijd beginnen.” Demi en Mandy zijn ervan overtuigd dat het een groot sportief feest gaat worden, of ze nou kampioen worden, of niet. Maar voor het zover is, moet er hard gewerkt worden, want het wordt een zware dag.  “Met bloed, zweet en tranen gaan we proberen het beste resultaat te behalen. En als we klaar zijn gaan we natuurlijk de spelers van de andere Rosolo-teams aanmoedigen. Sowieso bedanken we de coaches voor alles wat we geleerd hebben. Als iedereen gespeeld heeft, wachten we op de prijsuitreiking. En dan lekker frietjes eten!”

Rosolo C1
Het C1-team van Rosolo heeft zich op 12 februari weten te plaatsen voor het NK door op die dag het kampioenschap in de hoofdklasse C-jeugd in de wacht te slepen. Deze mooie prestatie geeft het team een extra stimulans om zich tijdens het NK voor honderd procent in te zetten. Rosolo C1 is op dit moment druk bezig met de voorbereidende trainingen. Volgens Neele Rooijakkers en Janne Vosters zal dat sowieso een geslaagde dag opleveren. “De dag zal leuk, maar zeker ook spannend worden. Het zou jammer zijn als we geen Nederlands Kampioen worden, maar het feestje na afloop zal zeker gezellig zijn. Dat kan ook niet anders want C1 is een keileuk team.”

Rosolo A1
De speelsters van Rosolo A1 hadden enige tijd terug al de zekerheid dat ze zich geplaatst hadden voor de kruisfinale. Toen al was bekend dat het team voldoende punten verzameld had om bij de laatste twee te eindigen in de competitie. Mogelijke tegenstanders op 12 maart zijn Spes uit Milsbeek of DDW uit Hooge Mierde. Speelster Evelien van der Heijden: “We gaan er alles aan doen om de kruisfinale te winnen zodat we geplaatst worden voor de finale die elk jaar in Eindhoven plaatsvindt. Aangezien we het kampioenschap gehaald is, spelen we de kruisfinale om 16.15 uur. Supporters zijn daarbij uiteraard van harte welkom.”

Programma
Het programma van het NK-jeugdzaalkorfbal in het RaboSporthuis in Reusel ziet er als volgt uit.
Zaal open:           09.00 u.
NK-jeugd / D-jeugd kampioenschap
Kruisfinales D-jeugd 09.30 u.
Kruisfinales C-jeugd 10.30 u.
Kruisfinales B-jeugd 11.30 u.
Troostfinale C-jeugd 12.30 u.
Finale D-jeugd  13.00 u.
Finale C-jeugd  13.30 u.
Troostfinale B-jeugd 14.00 u.
Finale B-jeugd  14.30 u.
Prijsuitreiking  15.45 u.

Kruisfinales junioren16.15 + 17.45 u.

Afsluiting zaalcompetitie

De zaalcompetitie binnen het dameskorfbal is gespeeld. Nog niet alle verenigingen hebben het zaalseizoen afgesloten. Op allerlei niveaus worden er nog beslissingswedstrijden of kampioenschappen gespeeld. In het weekend van 12 en 13 maart barst voor verschillende (jeugd)teams van korfbalvereniging Rosolo deze strijd ook los.

NK-jeugd / D-jeugd kampioenschap
Op zaterdag 12 maart wordt het NK-jeugd gespeeld. Dit Nederlands Kampioenschap wordt gespeeld in het RaboSporthuis te Reusel en wederom is de organisatie in handen van onze eigen vereniging. Voor het vierde jaar op rij, mag Rosolo dit evenement tot een geslaagde dag maken. Dit seizoen mochten in eerste instantie alleen naar de aspiranten B en aspiranten C teams uitkomend in de hoofdklasse strijden om een van de vier plaatsingsbewijzen. Het NK voor de jongste groep, de D-pupillen, zou niet meer plaatsvinden vanwege te lage opgaves in het wedstrijdkorfbal. De 6 verenigingen die wel graag op het hoogste niveau met deze leeftijdscategorie wilden strijden hebben toen de handen ineen geslagen om een eigen kampioenschap te organiseren. Uiteindelijk, na overleg met de KNKV, mocht dit doorgaan, maar mag de uiteindelijke winnaar niet de titel Nederlands Kampioen voeren.
Een speciaal tintje aan dit Nederlands Kampioenschap is de deelname van onze eigen jeugdteams. Zowel Rosolo C1 als Rosolo D1 wisten zich te plaatsen. De meiden geven aan ontzettend veel zin te hebben in het Nederlands Kampioenschap.

Het programma ziet er als volgt uit:
Kruisfinales D-jeugd:   09.30 uur
Kruisfinales C-jeugd:   10:30 uur
Kruisfinales B-jeugd:   11:30 uur
Troostfinale C-jeugd:   12:30 uur
Finale D-jeugd:           13:00 uur
Finale C-jeugd:           13:30 uur
Troostfinale B-jeugd:  14:00 uur
Finale B-jeugd:           14:30 uur

Prijsuitreiking:  15:45 uur

Kruisfinale junioren
Aansluitend aan het NK-jeugd zullen de kruisfinales junioren plaatsvinden. De 2 hoogst geëindigde teams uit iedere poule in de junioren hoofdklasse hebben zich hiervoor geplaatst.
Op het moment van schrijven zijn nog niet alle teams gekend. De Korfrakkers A1 (Erp), Swift A1 (Velden) en Rosolo A1 (Reusel) hebben zich reeds geplaatst. Op 9 maart vindt er nog een beslissingswedstrijd plaats tussen Spes A1 (Milsbeek) en DDW A1 (Hooge Mierde). De winnaar van deze beslissingswedstrijd zal de kruisfinale spelen tegen Rosolo A1. De kruisfinales worden gespeeld in de rode hal van het RaboSporthuis om 16.15 uur en 17.45 uur. Rosolo A1 heeft zich geplaatst voor de tweede kruisfinale.
Het beloven twee spannende wedstrijden te worden. Alle teams weten wat er op het spel staat, namelijk het spelen van dé dameskorfbalfinale een week later in Eindhoven.

Kruisfinales senioren
Op zondag 13 maart worden de kruisfinales senioren (res.) Topklasse gespeeld.
Zowel Rosolo 1 als Rosolo 2 hebben zich hiervoor enkele weken geleden al geplaatst. De laatste competitiewedstrijden werden dan ook beschouwd als oefenwedstrijden. Een mooie prestatie van 2 teams, die als één team en als 4 vakken, de competitie gestart zijn.

Rosolo 2
Rosolo 2 is een team dat van nieuw talent en geroutineerde speelsters. Dit maakt het team sterk. De opdrachten die ze krijgen worden collectief uitgevoerd. De opdracht voor de kruisfinale is duidelijk: WINNEN! Spes 2 is de tegenstander van Rosolo 2. Het zal geen makkelijk duel worden, maar Rosolo 2 zal blijven knokken tot het laatste fluitsignaal om zo de winst binnen te halen.
De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Rosolo 1 heeft aan het eind van het seizoen afscheid genomen van 3 geroutineerde speelsters. In het begin van het seizoen is het zoeken geweest naar de juiste vaksamenstelling en er is dan ook regelmatig geschoven. Rosolo 1 speelt tegen Spes 1. Dit team heeft nog geen één competitiewedstrijd verloren deze zaalcompetitie. Eens moet de eerste keer zijn en Rosolo 1 is er dan ook op gebrand om daar voor te zorgen, zodat zij zich plaatsen voor de finale binnen het dameskorfbal. De wedstrijd van Rosolo 1 begint om 15:00 uur.
Beide wedstrijden worden gespeeld in sporthal Dongewijk, Dongewijkdreef 1 in Tilburg. De entree voor deze wedstrijden bedraagt €2,-. Kinderen tot 16 jaar betalen € 1,-.
Supporters zijn beide dagen van harte welkom. Onze teams kunnen ieders aanmoediging goed gebruiken. Dus…..zoek alle geel-zwarte supporterskleding uit de kast en kom onze meiden in Reusel en Tilburg aanmoedingen!

 

Rosolo D1 en C1 WEER Nederlands Kampioen!

Rosolo D1 en C1 zijn op zaterdag 4 juni weer Nederlands Kampioen geworden. Na deze titel in de zaal veroverd te hebben lukte het op het veld ook.

Vol spanning vertrokken de twee teams naar Oirlo om daar de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Rosolo C1 mocht het spits afbijten. In een degelijke wedstrijd werd de finale zeker gesteld door een 7-2 overwinning. Stap 1 was voor dit team gezet.
Rosolo D1 begon zenuwachtig aan hun eerste wedstrijd. Zij mochten meteen aantreden tegen hun medefinalist van de zaalfinale. Dit beloofde een spannende strijd te worden. De meiden zagen een 2-0 voorsprong langzaam veranderen in een 2-2 tussenstand. Gelukkig werd er niet meer gescoord. Dan het beter moest om de finale te bereiken werd dan ook niet onder stoelen of banken geschoven in de nabespreking door de coaches. Hun tweede wedstrijd moest met ruime cijfers gewonnen worden. Ondertussen vonden in deze leeftijdscategorie de andere wedstrijden plaat. Langs de kant werd door het meegereisde publiek steeds berekend wat de gunstigste uitslagen zouden zijn. Voor de tweede en tevens laatste poulewedstrijd werd duidelijk dat er met meer dan 3 doelpunten verschil gewonnen moest worden om toch nog de finale te bereiken. Rosolo D1 gaf zich helemaal en vooral de twee wisselspeelsters na rust moesten het verschil in deze wedstrijd maken. Uiteindelijk werd er ruim genoeg (8-1) gewonnen en zo de finale bereikt.
Rosolo C1 stond ondertussen al klaar voor hun finalewedstrijd tegen Swift uit Velden. Rosolo C1 kwam al snel in de wedstrijd op een 2-0 achterstand. Met een peptalk in de rust werd het vertrouwen weer in de ploeg gebracht en Rosolo C1 nam de wedstrijd over in de tweede helft. Er werd beter gespeeld en langzaam maar zeker werd door een strafworp en een afstandschot de stand op gelijke hoogte gebracht. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Rosolo wederom een strafworp die verzilverd werd. De speelsters, reserves en publiek ging volledig uit hun dak. De laatste minuten moest er volop verdedigd worden om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Pfff….na enkele minuten klonk het verlossende fluitsignaal. Rosolo C1 WEER Nederlands Kampioen.
Op naar de finale voor de D1. Ook zij speelden hun finale tegen Swift uit Velden. Dit werd wederom een spannende wedstrijd. Na afloop van de reguliere speeltijd was de stand gelijk en volgde een verlenging. Kansen over en weer, maar geen doelpunten. Met nog één minuut op de klok, dacht iedereen langs de kant dat het zou uitlopen op het nemen van strafworpen. Maar dat bleek niet zo. In de allerlaatste aanval wist Rosolo D1 met een uitgespeeld opzetje het beslissende doelpunt te maken. Ook Rosolo D1 weer Nederlands Kampioen!!
Speelster en coaches gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. Jullie kunnen trots op jullie zelf zijn!

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.