Competitie 2002 - 2003

Alle info en media die we hebben van competitie 2002 - 2003

FINALE DAMESKORFBAL: SPES - DE KORFRAKKERS: 17-12
Spes blijft Korfrakkers de baas.

Korfrakkers domineerde het seizoen in het vrouwenkorfbal, maar Spes ging er weer met de winst vandoor. Het lijkt haast een vanzelfsprekendheid dat de finale zo verloopt. Korfrakkers bood voor rust goede tegenstand (7-7), maar Spes bewaarde het geduld en besliste in de tweede helft, onder aanvoering van Yvonne van der Valk en Anja Ambrosius, het treffen: 17-12.

In een gelijkopgaande eerste helft was Saskia Steenbakkers met vijf treffers namens Korfrakkers opvallend aanwezig. Anke en Moniek van Helvoort hielden verdedigend José ten Haaf en Yvonne van der Valk uit de wedstrijd. Eefje Hubers nam met drie doelpunten de honneurs waar. Moniek van Helvoort nam de mooiste treffer van een dagje Bennekom voor haar rekening: een doorloop achterover met één hand.

Na rust zakte Korfrakkers weg met slordig spel, Spes profiteerde en bleef rustig. Anja Ambrosius en Yvonne van der Valk slachtofferden Korfrakkers.

JUNIORENFINALE DAMESKORFBAL: DE KORFRAKKERS A1 - SWIFT (V) A1: 12-5

In een wedstrijd die in de eerste helft de nodige spanning met zich meebracht, hebben de meisjes van Korfrakkers de landtitel voor zich opgeëist ten koste van Swift. Tot de rust hielden Swift en Korfrakkers elkaar prima in evenwicht (3-3). Pas in het tweede bedrijf sloeg de ploeg uit Erp voor het eerst een gat van twee punten: 5-7. Swift was niet bij machte om terug te komen, waarna Korfrakkers uitliepen naar 5-12. Barbara Antonides van de Korfrakkers was het meest trefzeker met vijf goals.

8 juni 2002 Nederlands kampioenschap te Reusel.

Het NK meisjes veld wordt gehouden op zaterdag 8 juni bij de K.V. Rosolo te Reusel op sportpark "den Hoek".De officiele opening begint om 9.15 uur en de wedstrijden vangen aan om 10.00 uur. De finales zijn om 15.25 uur met aansluitend de prijsuitreiking.Het NK heeft als thema: De olympische spelen en alles die dag staat in dat teken.
Deelnemende teams:

Junioren A: Blauwwit A1, Klimroos A1, De treffers A1 en Emos A1
Aspiranten B: poule a: Korfrakkers B1, Rosolo B1, Een team uit district Noord-west en uit Zuid-west
poule b: Spes B1, Oranje Wit B1, Een tweede team uit district Noord West en de beste tweede uit district Zuid
Aspiranten C: poule a: Corridor C1, Rosolo C1, een team uit district Noordwest en de Treffers of Swift C1
poule b; Spes C1, de Treffers of Swift C1, Fiducia C1 ( district NW ) en een team uit district ZuidWest
Pupillen D: Swift D1, Zwart Wit D1, Rosolo D1, Astrantia D1 en een team uit district Zuid West
 
Voor verder informatie kunt u terecht bij Ine de Beijer van K.V. Rosolo of bij Wilma Vervoort van de KNKV.

26-02-2003 Halve finale.

De Korfrakkers hebben in de halve finale de tweede finaleplaats voor Reusel gegrepen. Swift werd met 15-10 verslagen. Ondanks de aanvankelijk sterke verdediging van Swift hadden de Korfrakkers weinig kansen nodig om tot scoren te komen. De kleinste fouten van Swift waren voldoende. Daarnaast bleken de Korfrakkers feilloos te weten welke speelsters moesten worden uitgeschakeld aan de Limburgse zijde. Swift nam maar zeer weinig kansen en wist daaruit veel te weinig te scoren. Bij een ruststand van 8-5 was de strijd feitelijk al beslist. Tekenend was het feit, dat Swift 10 minuten na rust slechts 2 keer wist te scoren uit strafworpen. Normale kansen werden gemist. De Korfrakkers spelen op 8 maart de finale om de landstitel dameskorfbal in Reusel. 23-02-2003.

De laatste wedstrijden in de zaal werden zonder spanning gespeeld want de beslissingen waren al gevallen. Spes staat op 8 maart in Reusel in de finale en Swift en De Korfrakkers maken a.s. woensdag in Mill uit wie het tegen Spes gaat opnemen. Er was dit afgelopen weekeinde wel een derby waarbij veel prestige op het spel stond: Swift-Spes.Vier wedstrijden voor het einde van de zaalcompetitie leek Swift de boot te missen. Na een verrassende 10-9 nederlaag bij het laaggeplaatste Jes was de hoop op het bereiken van de halve finale naar het nulpunt gezonken. De derde plaats leek voor Rosolo. Maar de Veldense equipe herstelde, vervolgens werden De Peelkorf, DDW en De Korfrakkers aan de zegekar geregen. Rosolo maakte een misstap en Swift pakte, een wedstrijd voor het einde, definitief de derde plaats en daarmee een plaats in de halve eindstrijd. In die winning mood was er nog een wedstrijd was te gaan, de Limburgse derby tegen Spes. De Milsbeekse landskampioen was nog zonder verliespunt en wilde dat ook graag zo houden. Swift barste van het herwonnen zelfvertrouwen en wilde die laatste wedstrijd er nog voor gaan. Beide coaches brachten hun sterkste opstelling zonder tactisch gehannes. "Nee, we willen ook die laatste punten pakken", wist Johnny Vervoort van Spes. Voor Swift-coach Maarten Reintjes was het een heel goede voorbereiding op de wedstrijd woensdag tegen De Korfrakkers als er een plaats in de finale op het spel staat. Twee korfbalstijlen botste tegen elkaar. Swift behoudend zoekend naar de opening en Spes met snelle aanvallen en vooral het schot hanterend. Dat schot was onzuiver en Swift kon moeilijk een opening vinden. Zo sleepte de eerste helft zich voort, met weliswaar spannend en goed spel maar met weinig treffers. De ruststand was met 3-3 een juiste weerspiegeling van de strijd. De tweede helft bracht meer doelpunten en om en om werd een voorsprong genomen die gelijk weer te niet werd gedaan tot in de slotfase Spes twee treffers afstand kon nemen. Lobke Geurts tekende voor de laatste treffer en bracht de eindstand op 14-13 voor Spes. Reintjes was tevreden na de nipte nederlaag: "We mogen trots zijn op wat we hebben laten zien."

16-02-2003

Swift verraste vriend en vijand door met 19-11 bij De Korfrakkers te winnen. Na de evenzo verrassende 11-10 nederlaag van concurrent Rosolo bij Be Quick is de halve finale bekend: De Korfrakkers - Swift. De wedstrijd wordt op woensdag 26 februari om 20.00 uur in sporthal De Looierij te Mill gespeeld met als inzet een plaats in de finale om de landstitel dameskorfbal die op 8 maart zal worden gespeeld in het Indoor Sportcentrum Reusel. De Korfrakkers wist zich verleden week al zeker van een plaats in de halve eindstrijd. Swift trof zondag in Erp een verzwakt Korfrakkers. Coach Alf van den Enden had enkel dames vrijaf gegeven. Swift wist dat dit haar laatste kans was om de finale te bereiken en greep de kans met beide handen aan. Vanaf de inworp ging de Veldense ploeg in de aanval en pakte een voorsprong, gaf niet meer uit handen en bouwde die in de tweede helft uit tot zeven treffers. Swift-coach Maarten Reintjens: "We waren er op gebrand en ons bewust dat dit de laatste kans was en die hebben we gepakt". Hij wist dat bij verlies en de verwachtte winst van Rosolo bij degradatiekandidaat Be Quick zijn ploeg was uitgeschakeld. Lof had de Swift-coach voor de inzet van zijn team dat met een perfecte wedstrijd de halve finale heeft bereikt. Dat had niemand meer verwacht, zeker niet toen Reintjens werd geconfronteerd met het uitvallen van Wendy Theelen en Debby De Wilde. Reintjens moest daardoor een ander concept kiezen en dat lukte aardig. Met Silvia Heinemans en Marja van de Venne in een leidende rol werd De Korfrakkers weggespeeld. Waar Reintjens erg blij mee is, is dat de balans in het team weer helemaal terug is. Spraakmakend was ook de invalbeurt van junior Mayke Verkoulen. Zij bekroonde haar invalbeurt, net als verleden week, met een fraaie treffer. Koploper Spes veegde DDW uit Hooge Mierde geheel van de vloer. "Het was geen echte wedstrijd", meldde Johnny Vervoort, de coach van Spes, na de 26-9 winst. DDW was eenvoudig te zwak. Tekenend voor de zwakte van de gasten was het feit dat pas ver in de tweede helft het eerste velddoelpunt werd gescoord. De laatste wedstrijdronde van volgende week gaat nu om des keizers baard. Alle beslissingen zijn gevallen: Spes is finalist, De Korfrakkers en Swift in de halve eindstrijd en Be Quick en De Peelkorf zijn gedegradeerd. Voor Be Quick is dat zuur, want de ploeg van coach Ronald van de Brink kan nog bij DDW aansluiten maar bij gelijke stand gelden de punten in de onderlinge duels en die zijn in het voordeel van de ploeg uit Hooge Mierde.

09-02-2003

Swift versloeg DDW met 12-5 en houdt daardoor de kans op een plaats in de halve finale op 26 februari in Mill. Het gaat om de derde plaats. Spes is al zeker van de finale dankzij 19-11 winst op Rosolo. De ploeg staat eerste en is niet meer te achterhalen. In Rosolo had Spes een tegenstander die in verleden de Milsbeekse ploeg het vaak lastig maakte. Gisteren kon Rosolo,dat de punten ook hard nodig heeft, geen vuist maken. De Milsbeekse ploeg liep via 7-1 naar een 13-7 voorsprong bij de rust en daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft hetzelfde beeld, een oppermachtig Spes, dat met 19-11 de winst mee huiswaarts nam.
De Korfrakkers heeft de tweede plaats vast in handen, 10-13 winst bij JES. Om de derde stek strijden Swift en Rosolo. De nummers twee en drie spelen de halve finale met als inzet een plaats op 8 maart in de finale te Reusel. Na de nederlaag tegen Spes raakte Rosolo twee punten achter op. Het restprogramma ziet er voor Rosolo (Peelkorf en Be Quick) echter wat minder lastig uit dan voor Swift dat nog met De Korfrakkers en Spes moet afrekenen.

Swift kreeg met DDW op papier, geen gemakkelijke tegenstander op bezoek. DDW heeft nog een punt nodig om zich veilig te spelen en ook Swift moest winnen. Beide ploegen begonnen met veel zenuwen die thuisploeg Swift als eerste de baas werd. Binnen tien minuten was het 4-1 maar van goed spel was geen sprake. Vooral DDW was onmachtig, zeer slordig en zonder enig zelfvertrouwen in hun spel na de snelle achterstand. Swift zakte na de 4-1 met de minuut verder weg en van enig technisch spel was geen sprake meer. DDW vocht met de moed der wanhoop wilde met alle geweld een treffer forceren en faalde daar hopeloos in. De eerste helft werd met 8-4 voor Swift afgesloten en in het tweede gedeelte was het spel helemaal niet meer om aan te zien. Het duurde meer dan twintig minuten alvorens een van beide teams de korf kon doorboren en aan de vier treffers die nog volgden, gingen pupillenfouten aan vooraf. De eindstand 12-5 was mager maar dat kon Swift het minst deren want ook slechte wedstrijden moet men winnen. Bij Swift heeft nog hoop op de snelle terugkeer van Wendy Theelen (zware blessure) en Debby De Wilde (gestopt) want zij staan nog vermeld in de opstelling in het wedstrijdprogramma. Coach Maarten Reintjens van Swift was tevreden met de inzet van zijn team en daar was niets op aan te merken. DDW-coach René van Oorschot stond er wat sip bij: "Wat wil je, als er geen enkele overtuiging en zelfvertrouwen in het team zit"?

Voor De Peelkorf wordt het afscheid uit de topklasse extra bitter door de kansloze 15-9 thuisnederlaag tegen mede degradatiekandidaat Be Quick uit Nuland. De bitterheid bleek uit het feit dat coach Ouderland niet bereid was om toelichting op de nederlaag te geven.

02-02-2003 Wedstrijdverslag www.vegheludensport.nl

Korfrakkers-Rosolo 11-11. Een gemotiveerd spelend Rosolo kon in een spannende maar niet hoogstaande wedstrijd tegen de sterkere tegenstander aanvankelijk aardig in de race blijven. Korfrakkers had het betere spel maar liep niet verder uit dan een 5-4 voorsprong bij rust. Na de pauze nam de ploeg uit Reusel onverwacht het initiatief over en profiteerde optimaal van een rommelige periode met wederzijdse blessures. Via 5-7 ging de strijd tot de slotfase gelijk op. Korfrakkers moest achter de feiten aan maar kwam met nog een minuut op de klok alsnog op 11-10. Inge van Kemenade zorgde echter vijf minuten voor tijd voor de dik verdiende gelijkmaker. Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn er al een aantal beslissingen gevallen in de Topklasse. Spes kan een finaleplaats niet meer ontgaan, De Peelkorf is gedegradeerd en Be Quick bijna. De Korfrakkers zal normaal gesproken met Swift en Rosolo uitmaken wie in de halve finale komt te spelen, Jes is veilig en DDW heeft nog slechts een punt nodig om zich veilig te stellen. In de top liet De Korfrakkers zich een punt afpakken door runner-up Rosolo dat daardoor de derde plaats deelt met Swift. De afstand met De Korfrakkers is slechts drie punten. De Korfrakkers en Rosolo maakten er een spannende wedstrijd van die gelijk op ging en ook zo eindigde. Toch leek De Korfrakkers op de valreep de winst te pakken toen Anke van Helvoort via een fraai schot 11-10 liet aantekenen. Slechts nog een aanval restte Rosolo, een vrije worp was de laatste wedstrijdhandeling en die werd benut tot opluchting van de Rosolo-aanhang. Inge van Kemenade bleef koel en stelde zo een zeer belangrijk punt voor de Reuselse ploeg veilig.

"Ik begrijp echt niet waarom Be Quick onder aan de lijst staat?", zo vroeg Spes-coach Johnny Vervoort zich hardop af. De gasten uit Nuland konden lange tijd gelijke tred houden met de nog ongeslagen koploper. Pas in de slotfase van deze goede en snelle wedstrijd lukte het Spes om afstand te
nemen en uiteindelijk met 16-11 te winnen. 

Door de 12-6 nederlaag bij Swift in Velden en de winst van Jes bij DDW is het doek voor De Peelkorf definitief gevallen. De ploeg van coach Joop Ouderland had een goede voorbereiding op de zaal en was volvertrouwen dat het verblijf in de topklasse langer dan een jaar ging duren. Maar het liep anders. Al in de eerste wedstrijd tegen DDW werd duidelijk dat De Peelkorf tekort kwam. Een duidelijke nederlaag tegen een ploeg die als een van de zwakkere werd aangemerkt, kwam hard aan. De zaken werden anders aangepakt en in de zevende wedstrijd leek de ommekeer tot stand te komen. Rosolo, een van de toppers, werd met 16-15 verslagen. Maar helaas voor de Ysselsteynse ploeg bleef het bij die ene overwinning. De laatste strohalm was de derby tegen Swift. De Veldense ploeg heeft problemen en er lagen, op voorhand, kansen voor De Peelkorf. Maar ook zonder Wendy Theelen en Debby De Wilde was de Veldense ploeg in eigen hal te sterk. Met 12-6 werd het verschil in kracht nog mild uitgedrukt. Swift begon fel en zette de gasten onder druk en dat leverde al in de eerste minuten een 4-0 voorsprong op. Bij rust(8-1) voor Swift was de wedstrijd gespeeld. Pas nadat de thuisploeg op 12-3 voor was gekomen kon De Peelkorf in de slotfase de stand een iets dragelijker aanzien geven. Ouderland was kort in zijn commentaar: "Het is simpel, wij scoren te weinig. Ik had deze degradatie niet verwacht maar moet toegeven dat het wel reëel is. Wij, de vereniging De Peelkorf, hebben veel geleerd. We verlaten de topklasse met opgeheven hoofd en komen terug. Dat is zeker". Swift blijft na deze winst in de strijd om de derde plaats.

26-01-2003. Spannende strijd om de derde plaats is ontbrand.

In de topklasse is de strijd om de derde plaats nog open en spannend.

Koploper Spes is niet meer te achterhalen en De Korfrakkers heeft de tweede plaats, na de 19-11 winst op Be Quick, vast in handen. De derde plaats is belangrijk, want die geeft recht op de halve finale. Rosolo heeft een punt meer dan Swift dat vierde staat. Rosolo leed in de derby tegen DDW een 15-13 nederlaag. Rosolo-coach Peter Warringa verweet zijn team dat het te gemakkelijk was begonnen aan de derby. Pas toen DDW de score had opgevoerd tot 7-1 werd de Reuselse ploeg wakker maar dat was te laat. De kloof van zes treffers kon Rosolo niet meer wegwerken. Swift, dat een uur later tegen Jes aan de bak moest, had dé kans om die derde plaats weer te bemachtigen. Maar die opdracht mislukte deerlijk. Met 10-9 zegevierde Jes. "En dat is volkomen terecht", meldde een zwaar teleurgestelde Swift-coach Maarten Reintjens. "Wij maakten de kansen niet af en liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan". De Veldense coach heeft het moeilijk hij moet in de slotfase van de zaalcompetitie stellen zonder Wendy Theelen (geblesseerd) en Debby De Wilde (gestopt). Ook Ine Coolen, de coach van Jes, moet twee zeer belangrijke speelsters missen, Anne van der Horst en Wendy Janssen. Dat gemis was aan beide zijden duidelijk merkbaar. Swift kwam niet los en keek bij rust tegen een 7-4 achterstand aan. Toen Swift na 44 minuten de stand bij 9-9 gelijk kwam, miste het de kracht om door te stoten en gaf de winst in de slotfase alsnog uit handen. In de 55e minuut bracht een strafworp de beslissing. Agnes de Koning velde het vonnis over Swift door de stip fraai te benutten. Coach Coolen was vooral te spreken over het spel van Kim Emonds en ook Evelien van Sleeuwen kreeg een pluim. Swift blijft een punt achter Rosolo op de vierde plaats. DDW en ook nog Jes zijn nog niet geheel kansloos voor de derde plaats en kunnen Rosolo nog achterhalen.

Koploper Spes was enkele maten te groot voor het dapper strijdende De Peelkorf. De 22-1 winst van de Milsbeekse ploeg betekent dat Spes zo goed als zeker in de finale staat en De Peelkorf terug zal moeten naar de hoofdklasse.

Reusel, 20 jauari 2003.

Rosolo is de absolute angst-gegner van Swift. Vele keren stonden beide teams tegenover elkaar in de finale om de landstitel. Steeds won Rosolo. Swift leed haar eerste nederlaag van deze zaalcompetitie in Reusel. Winst was in de return voor beide teams een must om uitzicht op de finale te houden. Swift moest Wendy Theelen missen door een achillespeesblessure. Claire van der Vinne was haar vervangster. Rosolo begon op de vierde plaats aan de strijd met een punt minder dan de Swift. De derde plaats in de eindrangschikking is uiterst belangrijk. Die geeft recht op een plaats in de halve finale. De ploeg die op de eerste plaats eindigt plaatst zich rechtstreeks en de plaatsen twee en drie spelen op 26 februari een extra wedstrijd voor de tweede finaleplaats. De Korfrakkers, Swift en Rosolo strijden voor die twee plaatsen. Na de 10-9 nederlaag zakt Swift naar de vierde plaats, een punt achter Rosolo en twee achter De Korfrakkers.

Beide teams begonnen uitermate zenuwachtig aan de wedstrijd. Swift lukte het wel de kansen af te maken en dat deed Rosolo niet. Na 4-1 haperde de Swift-aanval en kwam Rosolo terug in de wedstrijd. Vooral onder de korf had Rosolo de zaken beter voor. Toch lukte het de ploeg door te drukken, rust 5-4 voor Swift. Na de gelijkmaker ging Rosolo door naar een twee puntenmarge, waarna het Swift lukte via twee strafworpen, benut door Stephanie Geelen, een minuut voor tijd gelijk te komen 9-9. Maar een domme fout in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kostte Swift het punt. Debeste man van het veld scheidsrechter Pieter van der Brink kon niets andersdoen dan een strafworp aan Rosolo toekennen. Swift-coach Maarten Reintjens vroeg om een time-out, maar de leidsman wees dat verzoek af en Ingrid van Breda bleef nuchter onder een hels kabaal en stortte de Swift-aanhang in treurnis 10-9. Na de wedstrijd werd Debby de Wilde-Stevens van Swift in de bloemen gezet. Zij nam afscheid na twintig jaar topkorfbal en speelde haar laatste wedstrijd voor Swift: "Dit is dubbel balen. Ik baal van de nederlaag en dat ik afscheid moet nemen met een nederlaag. We hebben te veel kansen laten liggen dat is jammer."

Spes had minder moeite met Jes dan dat de uitslag 13-10 doet vermoeden. De ongeslagen koploper kende een gemakkelijk middagje in Boekel. José ten Haaf was op schot en zij tekende voor zes van de dertien Spes treffers. Tegenstander Jes was te zwak om het Spes lastig te maken.

De Peelkorf leed, als verwacht, een duidelijke 19-10 nederlaag bij de nummer twee op de ranglijst De Korfrakkers in Erp. Coach Joop Ouderland typeerde de nederlaag als een kansloze. Be Quick liet met 16-12 de punten bij DDW dat nu vier punten afstand van de gevarenzone heeft genomen.

Reusel 13 januari 2003. Peelkorf lijdt onnodige nederlaag met gevolgen

Hij was furieus en gaf de bal een harde trap waar mee hij zich afreageerde.Zijn commentaar was: 'Schrijf maar op dat wij te weinig hebben gescoord en zijn genaaid door de scheidsrechter.' Onmacht en teleurstelling had zich meester gemaakt van Peelkorf-coach Joop Ouderland. Hij besefte als geen ander dat de 14-16 nederlaag tegen DDW degradatie betekent. Bij winst had De Peelkorf de laatste plaats overgedaan aan tegenstander DDW en aan Be Quick. Het verlies maakt de kloof tot de veilige vijfde plaats zo goed als onoverbrugbaar. De schuld van de nederlaag bij de scheidsrechter te leggen is te gemakkelijk. Coach Ouderland moet de reden van de nederlaag bij zijn eigen team zoeken. Toch is er nog hoop op een wonder in het Peelkorfkamp. Speelster Esther van de Pas liet weten: 'Al is de kans nu erg klein toch geven we niet op.' Haar ploeg begon beter dan DDW maar was te nerveus om de kansen af te maken. Het duurde tien minuten voor de eerste treffer viel, het was de geroutineerde Kristel van Gestel die de gasten op 2-0 voor zette en de kloof van minstens twee treffers in het voordeel van de gasten bleef de gehele wedstrijd gehandhaafd en dat lag vooral aan het zwakke verdedigen van de thuisploeg als zij had gescoord. Tot vier keer toe liet men zich verrassen door een snelle spelhervatting waar DDW uit wist te scoren. En verder was vooral de afvang te slecht verzorgd door De Peelkorf. Koploper Spes schudde runner up De Korfrakkers met een nipte 13-12 overwinning van zich af. De kloof met De Korfrakkers is nu gegroeid tot vijf punten en de rechtstreekse plaatsing voor een plaats in de finale nu wel erg dichtbij voor Spes. 'Het is een goede optie maar we zijn er nog niet, we krijgen nog minstens drie lastige uitwedstrijden: Jes, Rosolo en Swift. We blijven op onze hoede want het kan snel veranderen', wist Spes-coach Johnny Vervoort. Het was andermaal Anja Ambrosius die een bepalende rol speelde in de winst op De Korfrakkers. Zij boog, in de tweede helft, de achterstand, met twee snelle treffers om in een voorsprong. Spes bouwde de voorsprong snel uit naar 13-10. in de slotfase kon De Korfrakkers de pijn iets verzachten door nog twee keer te scoren.

Swift won met 15-9 van Be Quick en klimt naar de tweede plaats maar verliest in Wendy Theelen een zeer belangrijke speelster. In de vijftigste minuut moest de Swift-vedette naar de kant met een vermoedelijke achillespeesblessure. Dat verlies is erg pijnlijk voor de Veldense ploeg nu een plaats in de finale haalbaar is. Na een moeilijk begin, 4-4, zette Swift orde op zaken en liep via 7-4 naar de 15-9 winst.

Reusel, 6 januari 2003

Spes won van Swift in de derby der derby's van het dameskorfbal: 15-14. Maar er was ook winst voor Swift. In het verleden liet Swift bij een achterstand te snel de kopjes hangen. Nu werd er voor geknokt. Een zeker lijkende nederlaag werd bijna voorkomen. Wendy Theelen had enkele seconden voor tijd de gelijkmaker voor het inschieten maar miste. Coach Maarten Reintjens keek somber, hij baalde. De nederlaag deed pijn: "We speelden vandaag heel goed en ik had sterk het gevoel dat wij niet mochten winnen, telkens op kritieke momenten floot scheidsrechter Van Aspert tegen ons en dat is jammer. Maar ik moet mijn team een groot compliment geven, ze hebben alles gegeven. Het was jammer genoeg onvoldoende". Ook had de Swift-coach lof voor aanvoerster Silvia Heinemans. Reintjens vond bij zijn aantreden een hechte selectie in Velden en dat heeft hij aan Silvia Heinemans te danken want zij zette na de periode Wielink weer een hechte selectie neer. "Daar plukken wij nu de vruchten van", aldus Reintjens. Het uitschakelen van de schutters was het parool van beide teams. Wendy Theelen en Loes Paulus van Swift kregen Tamara Wijers en Caroline Bindels als lijfwacht mee José ten Haaf en Anja Ambrosius lagen aan de ketting bij Loes Paulus en Debby de Wilde. Paulus werd al in de eerste minuut twee keer verrast door Ten Haaf en dat betekende 2-0 voor Spes. Maar Paulus revancheerde zich nog in de tweede minuut door 2-1 aan te tekenen. Daarmee was de toon gezet. De thuisploeg nam het initiatief en Swift bleef in het spoor. Toen Ten Haaf binnen een minuut met twee treffers Spes naar een 11-7 voorsprong schoot in de tweede helft leek de zaak beslist voor Spes. De sfeer werd grimmig, Yvonne van der Valk kreeg het onder de korf aan de stok met Marja van de Venne, hetgeen scheidsrechter Van Aspert niet zag. Hij zag wel even later een te harde inzet van Theelen en dat leverde haar terecht geel op. Swift kwam daarna terug in de wedstrijd. De slotfase was hectisch. Twee minuten voor tijd schoot Theelen de aansluiting door de korf maar even later lukte het haar niet om ook de gelijkmaker te scoren.

De Peelkorf pakte na zes nederlagen de eerste punten tegen Rosolo, dat mee hoopt te doen voor een finaleplaats. De 16-15 overwinning was meer dan verdiend. Nadat de ploeg van Ouderland een 5-2 achterstand had weggewerkt, dicteerde De Peelkorf de wedstrijd. Nog voor de thee viel de gelijkmaker en na de pauze stootte De Peelkorf door en denderde over Rosolo heen dat in de slotseconde de nederlaag kon terug brengen tot een treffer. 

22 december 2002: Korfrakkers geeft winst uit handen.

Met nog 15 minuten te gaan leek de zaak bekeken. De Korfrakkers had Swift op een beslissend lijkende vier treffers achterstand gezet. Toch kwam Swift knap terug tot 10-10. De wedstrijd tussen Swift en De Korfrakkers stond in het teken van niet verliezen. Beide teams bezetten de tweede plaats op de lijst en willen in de finale staan op 8 maart maar dan mag er geen schade meer worden opgelopen. Zo werd begonnen, nerveus tot in de haartoppen waren de speelsters. Het accent lag sterk op het voorkomen van treffers. Wendy Theelen lag aan de ketting bij Monique van Helvoort en kwam slechts tot drie treffers, waarvan een uit een strafworp. Maar bij De Korfrakkers kregen de schutters weinig ruimte. Bij rust leidde Swift nadat Wendy Theelen koelbloedig een fout in de verdediging van de gasten afstrafte met 5-4. Tot aan de veertigste minuut bleef de zaak in evenwicht, daarna ging de thuisploeg ernstig in de fout en gaf, zo leek het, binnen vier minuten de wedstrijd uit handen. De goed leidende scheidsrechter Ton Sprangers bestrafte, in die cruciale vier minuten, drie keer een zware fout van de Veldense verdediging met een -benutte- strafworp: 10-6 voor De Korfrakkers. De coach van Swift, Maarten Reintjes, wisselde Carine van Melick voor Kim Weltjens. Een gouden wissel want zij zette via een fraaie treffer Swift weer op het goede spoor. De Korfrakkers maakte de fout om wat gas terug te nemen en op balbezit te spelen. Een fel jagend Swift wist telkens de aanvalsgolven van de gasten te onderbreken en toen Loes Paulus via een strafworp de aansluitende treffer realiseerde, was er paniek bij de gasten. Toch kreeg De Korfrakkers een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Drie minuten voor tijd kregen de gasten de zesde strafworp. Reintjens vroeg meteen tactisch om een time-out, waarna Saskia van Hout miste vanaf de stip. De slotfase was bloedstollend, uitgerekend de benjamin in het Veldense team, de zeventienjarige Marijn Geurts liet de Veldense aanhang juichen toen zij in de slotminuut de gelijkmaker liet aantekenen. Aanvoerster Silvia Heinemans was opgelucht: 'Dit hebben we verdiend. We zaten even in een dip maar hebben hard gevochten om terug te komen en dat is gelukkig ook beloond.' Reintjes weet de lastige wedstrijd aan onnodige persoonlijke fouten in zijn team maar had lof voor de inzet en vechtlust die zijn team een verdient gelijkspel opleverde. De Korfrakkers was vooral diep teleurgesteld.

Koploper Spes was, door het puntverlies van de achtervolgers en de 16-10 winst bij DDW, de winnaar van het laatste speelweekeinde van 2002. De ploeg kende weinig problemen, DDW werd gemakkelijk met 16-10 geklopt. De Peelkorf lukte het opnieuw niet om de eerste punten te pakken. Bij Jes moest de ploeg een 14-11 nederlaag slikken en wees het tekort aan routine die de ploeg opbrak. De ploeg miste de koelbloedigheid om na 10-10 door te drukken en verloor met 11-14 van het geroutineerdere JES.

15 december 2002

Vooraf had Johnny Vervoort, coach van Spes, er een hard hoofd in. In het verleden was Rosolo steeds een zware tegenstander gebleken. Zo niet dit weekeinde. Slechts zes treffers kon de ploeg uit Reusel produceren waarvan er vier vanaf de strafworpstip tot stand kwamen. Spes won meer dan verdiend met 14-6, met daarbij opvallende rol voor de junior in het team van Spes, de zestienjarige Caroline Lamers. Tot 4-3 was Rosolo bij gebleven en zij scoorde via een fraai schot het beslissende gaatje: 5-3 Twee minuten later was Rosolo defintief geklopt 7-3. Lamers erbij bezorgt Vervoort een luxe probleem. Lamers moest deze competitie aan de bak toen Eefje Hubers geblesseerd afhaakte. Lang moest Hubers vanaf de bank toekijken maar tegen Rosolo deed ze weer wat speeltijd op toen ze in de 38ste minuut José ten Haaf verving. Ten Haaf moest met een geblesseerde hand naar de kant. Maar wie speelt er straks als Ten Haaf hersteld is? Lamers, Hubers of ten Haaf?  Coach Vervoort is erg te spreken over het spel van de junior en Lamers zelf ziet het bescheiden. "Ik ben al twee jaar bij de ploeg als reserve, heb twee keer tijdens de finale op de bank gezeten en toen Eefje uitviel was het mijn beurt. Ik heb nu een vaste plaats in de selectie van 1 en ik knok voor de plaats in het team", liet ze strijdlustig weten. Een ander hoofdrol was er weggelegd voor de korfbalster van het afgelopen jaar Anja Ambrosius die zes van de veertien treffers maakte. Na de thee bleef Spes domineren en was vooral aanvallend de betere ploeg. Meer variatie in aanvalspatronen en tempo wisselingen liet de Rosolo verdediging als pupillen uit zien. Spes liep via 12-4 naar de 14-6 einduitslag. Rosolo-coach Peter Warringa was teleurgesteld in zijn team: "We zijn geen moment in de wedstrijd geweest en dat is bitter, het is diep triest hoe wij ons hier geëtaleerd hebben".

De tweede Limburgse topploeg, Swift, blijft in het spoor van Spes door de puike 20-15 winst bij DDW. Coach Maarten Reintjens was een tevreden man, zeker met de topper tegen Korfrakkers in het vooruitzicht. De collectieve prestatie van zijn team moet hem een goed gevoel geven. Debby de Wilde en Wendy Theelen scoorden ieder vijf treffers van het Veldense totaal. Swift kwam enkel in de beginfase in problemen toen de ploeg wat slordig acteerde. Maar na 6-6 liep Swift uit naar 12-8 voor bij rust en kwam niet meer in problemen.

Voor De Peelkorf worden de druiven zuur. De ploeg van coach Ouderland leedde vijfde nederlaag op rij en bitter is het feit dat de 6-4 nederlaag bij een directe concurrent in de strijd tegen degradatie Be Quick werd geleden.  "We speelden vandaag zonder een spatje aan zelfvertrouwen en slechts vier treffers maken zegt genoeg. Dan verdien je de winst ook niet", was zijn  bitter relaas. Vooral het tweede aanvalsvak liet het afweten bij de Ysselsteynse ploeg. Hoewel het Ouderland nu duidelijk is dat zijn ploeg met nul punten de eerste kandidaat voor de degradatie is, blijft hij strijdlustig: "De ploeg blijft knokken voor de eerste winst", dat weet hij zeker. Hopeloos is het echter nog lang niet voor de Peelkorf want de afstand tot de vijfde plaats bedraagt slechts drie punten.  

8 December 2002

Er werd veel verwacht van het debuut in de topklasse, een goede voorbereiding op de zaalcompetitie gaf daartoe ook aanleiding, maar na de kansloze 18-8 nederlaag tegen Swift en de manier waarop die nederlaag tot stand kwam mag men zich afvragen of De Peelkorf wel rijp is voor de topklasse. Bij het debuut moet de ploeg ervaren dat het verschil met de hoofdklasse erg groot is. Na vier wedstrijden is de ploeg van trainer Joop Ouderland nog puntloos en bezet derhalve de laatste plaats. Toch is men niet somber gestemd in Ysselsteyn. De zeventien jarige Tineke Vergeldt die tegen Swift een zware stand had, verwoordt het zo: "We wisten vooraf dat het lastig zou worden in de topklasse, we proberen er het beste uit te halen en wij zijn zeker niet ontevreden met ons spel hoewel we totnogtoe alles verloren". Die nederlagen zijn ook verklaarbaar want De Peelkorf heeft met DDW, Korfrakkers, Spes en Swift toch niet de zwaksten uit de topklasse voor de kiezen gehad. "Wij hadden ook niet verwacht om punten te pakken van de eerste vier tegenstanders. Die punten moeten nu wel worden gepakt tegen de ploegen die met ons zullen strijden tegen degradatie. En als wij onvoldoende punten pakken dan is dit een goed leerjaar geweest". In de derby tegen Swift kreeg de ploeg uit Ysselsteyn een duidelijke les in effectief korfbal. De gasten lieten zien hoe het wel moet, het afmaken van de kansen bijvoorbeeld. Want dat was hét grote manco van De Peelkorf. Voor de thee werd er geen enkele kans benut, slechts één treffer, en dan nog uit een strafworp. Na de thee werd dat iets beter maar het was slechts één aanvalsvak dat tot scoren kwam, Eveline Arts nam vijf treffers van de zeven voor haar rekening. Verdedigend gaf de Ysselsteynse ploeg teveel ruimte weg. Swift profiteerde dankbaar en scoorde zestien van de achttien treffers via een afstandsschot, waarvan Wendy Theelen er zeven voor haar rekening nam. Op de 18-8 nederlaag viel daarom weinig aan te merken.

De 12-9 winst van Spes bij Be Quick is een magere afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil. Spes domineerde maar wist de fraaiste kansen niet te verzilveren, waardoor Be Quick redelijk in het kon spoor blijven maar in problemen is de koploper niet gekomen. Yvonne van der Valk (Spes) was met vijf treffers de beste schutter van de wedstrijd.

Coach Peter Warringa van Rosolo was teleurgesteld: 'Er had meer ingezeten; het was een prima pot korfbal die door drie snelle treffers van De Korfrakkers werd beslist". De rust ging in met 9-8 voor de gasten. Na de thee komt Rosolo sterk terug en neemt de leiding met 14-13. maar drie snelle treffers van Korfrakkers maakt aan alle Reuselse illusies een einde. De 20-15 nederlaag is volgens Warringa geflatteerd maar de winst van De Korfrakkers is wel verdiend.

Reusel, 1 december 2002

Rosolo verraste DDW: 15-11. Coach Peter Warringa van Rosolo was na afloop zeer tevreden met de winst en het spel van zijn team. De eerste helft was nog voor Rosolo, DDW leidde 9-7 bij rust. Warringa: 'In de rust heb ik mijn team op het hart gedrukt om toch vooral de derby-gevoelens van zich af te zetten en geconcentreerd te blijven korfballen'. De tweede helft was daarna voor Rosolo. Via 10-10 en 11-10 voor DDW werden de rollen omgedraaid en liep Rosolo uit naar de 15-11 winst. Rosolo blijft na deze winst koploper naast Spes. Swift is terug in de top na de 14-10 winst op Jes. 'We waren vandaag gedreven en dat werd tijd ook.

We hadden ons voorbereid op stevige tegenstand gezien de goede wedstrijd die Jes tegen Spes had gespeeld. Een nederlaag was voor ons funest geweest' vertelde Swift-aanvoerster Silvia Heinemans. Voor Jes betekent deze nederlaag dat de ploeg na drie wedstrijden nog zonder punten is, dus op de laatste plaats blijft en zich zal moeten richten op degradatiekorfbal. De Limburgse derby tussen Spes en De Peelkorf maakte eens te meer duidelijk dat het verschil tussen de topklasse en de hoofdklasse erg groot is. Op hetveld speelt De Peelkorf namelijk een klasse lager. Met maar liefst 21-7 werd De Peelkorf het verschil duidelijk gemaakt. Het was een walk-over die via 6-0, 16-4 ten slotte bij 21-5 eindigde.

Reusel, 24 november 2002.

Tijdens de zaalcompetitie bij het vrouwenkorfbal moest het er in de topklasse een keer van komen. Rosolo hield aartsrivaal Swift na een degelijke wedstrijd onder de duim en pakte daarmee de tweede zaalwinst. DDW vergiste zich schromelijk in de daadkracht van Be Quick en moest uiteindelijk genoegen nemen met een niet verwachtte puntendeling.

Rosolo-Swift 14-12. De ploeg uit Reusel zette met succes veel pressie op de ballijnen en voorkwam zo dat Swift gevaarlijk kon worden. Na de pauze (11-9) bleef de Reuselse ploeg aanvallend en verdedigend scherp spelen en bouwde met regelmatige treffers de voorsprong uit naar 14-9. Pas daarna deed Swift weer van zich spreken maar zonder de Reuselse controle ook maar een moment te verstoren.

Be Quick-DDW 8-8. DDW had duidelijk moeite met de stugge thuisploeg maar riep het onheil over zichzelf af door zeer veel kansen te missen. Na de korfwissel wist DDW uiteindelijk moeizaam de bakens te verzetten en wilde met nog drie minuten op de klok al achterover gaan leunen. Be Quick deed zijn naam echter eer aan en was bereid tot de laatste snik te gaan. De ploeg strafte in kort tijdsbestek een aantal domme Mierdense fouten af en stak vervolgens een niet ingecalculeerd punt in de zak.

Spes kwam er met een blauw oog vanaf. Een zeker lijkende nederlaag werd nog net afgewend: 12-10 tegen Jes. Eeuwige rivaal Swift ging wel onder het juk door en liet de punten in Reusel, een bittere 12-14 nederlaag tegen Rosolo. Bitter omdat Rosolo een oude rivaal is, bitter omdat Swift voorlopig niet meedoet voor de bovenste plaatsen, bitter omdat de spelbepaalsters Wendy Theelen en Mieke Lommen geblesseerd zijn maar vooral bitter omdat de nederlaag kansloos was. De eerste helft kon Swift nog profiteren van verdedigingsfouten van Rosolo. Na rust bakte de aanval van Swift er weinig van. Het gebrek aan aanvalskracht was volgens Swift-coach Maarten Reintjens  de oorzaak van de nederlaag. Rosolo vond de winst terecht en had met de zestienjarige Trude Vrijsen, drie treffers, de topscoorster van de wedstrijd. Spes kroop door het oog van de naald. De ploeg was machteloos tegen het fysieke geweld dat Jes op de vloer legde. Scheidsrechter Vincent Dollevoet was in de ogen van Johnny Vervoort, coach van Spes, erg mild voor Jes. JES kon de 6-5 voorsprong bij rust uitbouwen naar 10-6. Spes leek geklopt, maar toonde veerkracht, vocht zich terug naar 10-10 en ging toen over JES heen: 12-10. Na afloop had ook in de ogen van Jes-coach Ine Coolen scheidsrechter Dollevoet het gedaan. 'We zijn bekocht', was haar stelling. 'Hier tegen gaan we protest aan tekenen, ik weet nog niet hoe, dat moet ik met het bestuur overleggen. Maar een ding is duidelijk, de topclubs worden bevoorrecht en dat kan niet'. Zij wijt de nederlaag van Jes aan het bevoordelen door de scheidsrechter van Spes. De Peelkorf maakte het De Korfrakkers erg lastig en speelde een meer dan goede wedstrijd. Een sterk laatste kwartier van de thuisploeg deed de winnaar van het Emons Top-4 toernooi wankelen. Dat De Peelkorf een punt misliep weet coach Joop Ouderland aan: 'We hebben doelpunten weggegeven en enkele mooie kansen niet benut'.

13-10-2002

Dat Korfrakkers de herfsttitel pakt is op zich geen verrassing, maar wel een afwisseling. De laatste jaren had Spes een patent op die titel leek te hebben. Korfrakkers behaalde die niets zeggende titel dankzij een makkelijke 23-7 overwinning bij Be Quick. Waar het wel om gaat is in de finale op 31 mei 2003. Voor die plaats zijn de eerste drie plaatsen in de competitie van belang: de ploeg die als eerste eindigt, plaatst zichrechtstreeks voor de eindstrijd. De nummers twee en drie spelen een extra wedstrijd voor de andere finaleplaats. Halfweg de competitie zijn De Korfrakkers, Spes en Swift de teams die gaan uitmaken wie de finale zal spelen. Spes zette in de Limburgse derby De Merels vrij gemakkelijk opzij met 25-4. Swift was met 14-4 te sterk voor nieuwkomer Flamingo's, naast De Merels de andere degradatiekandidaat. DDW won met 13-12 van Rosolo en kan daardoor nog aanspraken op plaats drie in de eindrangschikking, al heeft de ploeg vier verliespunten meer dan Swift dat derde staat.

6-10-2002

Scheidsrechter Cees Janssen uit Tilburg die goed leiding gaf, vatte de wedstrijd Spes-Swift zo samen: 'Techniek wint het vandaag van kracht'. De Milsbeekse ploeg was heer en meester op het eigen kunstgras en liet Swift alle hoeken van het veld zien. De bezoekers scoorden slechts tweemaal: een uit een strafworp in de eerste helft en na 40 minuten spel maakte Silvia Heinemans het enige velddoelpunt. Spes en Swift kennen elkaar van haver tot gort. Beide coaches legden het accent op het uitschakelen van de topschutters van de tegenpartij. Die tactiek bracht niets nieuws. Swift was op deze wijze de afgelopen jaren steeds door Spes verslagen. Swift moest vanaf de inworp achter de feiten aan hollen. In alle facetten van het spel domineerde Spes. Door de nadruk op de verdediging vielen er wel weinig doelpunten. Bij rust was het 5-1. Einde bij 9-2. De Merels kon de belangrijke thuiswedstrijd tegen Be Quick, medekandidaat in de strijd tegen degradatie, niet in wist omzetten. Met 15-10 werd De Merels aan de kant gezet. De ploeg ging zoals vaker te slordig met de geboden kansen om. Verdedigend vielen te veel steken vallen die Be Quick keurig af strafte.

Reusel, 29 september 2002

Swift-coach Maarten Reintjens genoot van het punt dat De Korfrakkers afhandig was gemaakt. Vooral het feit dat de Veldense ploeg door dit gelijkspel weer meedoet aan de top deed Reintjens goed. Verleden jaar werd de halve finale nog dik van dezelfde Korfrakkers verloren. Opnieuw leek Swift tegen De Korfrakkers te gaan verliezen, maar geleidelijk aan kreeg Swift meer vat op de wedstrijd.Via een strafworp van Debby De Wilde en een fraaie treffer van Loes Paulus in de laatste seconde voor de pauze kwam Swift weer terug in de wedstrijd.De tweede helft ontpopte zich een ware thriller. Bij 14-12 kreeg De Wilde weer een stip maar miste, voor de tweede maal al. Na weer een fout van De Korfrakkers mocht De Wilde opnieuw aanleggen en faalde nu niet: 13-14. En toen, met nog een minuut op de klok, Swift weer een stip kreeg, mocht ze weer naar de strafworp stip. 'Mijn knieën knikten maar ik was ervan overtuigd dat deze er in ging.'aldus De Wilde. Coach Alf van den Enden van De Korfrakkers had vrede met het gelijke spel: 'Het was een mooie pot korfbal met een terecht resultaat', en al zette hij twijfels bij de laatste strafworp van Swift vond hij de prestatie van scheidsrechter Pieter van de Brink een dikke voldoende waard. Spes won na aanvankelijke problemen via 6-6 met 12-7 bij DDW en volgt koplopers Swift en De Korfrakkers op een punt. De Merels leed een pijnlijke nederlaag tegen mede degradatiekandidaat Flamingo's. Het team van Linda van Ooy leek in de slotfase alsnog de wedstrijd naar haar hand te zetten, toen de aansluiting een feit was, 11-10, en de gelijkmaker in de lucht hing. Daarna kreeg de thuisploeg maar liefst zes strafworpen te nemen en dat werd De Merels fataal: 17-12.

Reusel, 22 september 2002

De Merels verrast zonder coach De Bruijn DDW: 10-10. Peter de Bruijn en De Merels zijn na twee seizoenen uit elkaar gegaan. De laatste tijd waren er wat wrijvingen: De Bruijn: 'Ik heb na de wedstrijd tegen Rosolo van de vorige week besloten om niet meer met De Merels verder te gaan. Er waren te grote verschillen van inzicht tussen mij en het bestuur'. Volgens Linda van Ooy van De Merels heeft het bestuur zaterdag 21 september de beslissing genomen om De Bruijn van zijn functie te ontheffen. Van Ooy neemt de coaching van het eerste team van De Merels waar totdat er een nieuwe coach is: 'De breuk met Peter maakte veel positieve emotie bij ons vrij waardoor wij veel vrijer en onbevangen de wedstrijd in gingen', aldus Van Ooy die de coaching waarneemt tot dat er een nieuwe coach is gevonden. De eerste helft domineerde haar ploeg, de tweede helft was voor DDW. Toen DDW met nog enkele minuten spel een 10-9 voorsprong nam, leek de wedstrijd beslist, maar met een fraai schot wist Astrid Korsten het eerste belangrijke punt voor de Merels veilig te stellen 10-10.

Spes en De Korfrakkers zijn de te kloppen teams in de topklasse. Beidetroffen elkaar voor de eerste keer in deze competitie. Spes kende de betere start, 3-1 na enkele minuten. Korfrakkers trok de stand gelijk en nam het initiatief van Spes over en overklaste Spes met gedurfd aanvallend spel. Via 8-5 werd bij rust een 12-9 voorsprong genoteerd. Ook na de thee bleef Korfrakkers heer en meester op eigen veld en vergrootte de voorsprong naar 17-12. Langzaam komt Spes dan op mentaliteit naderbij en heeft met nog twee minuten te spelen de gelijkmaker voor het inschieten. Maar dan faalt Yvonne van der Valk van de stip welke teleurstelling haar ploeg niet meer te boven komt. Winnend coach Alf van den Enden was niet geheel tevreden. 'We hadden de voorsprong moeten vast houden want we hebben het op het einde tochbehoorlijk geknepen.' Swift-coach Maarten Reintjens was blij met de punten en moest bekennen dat de winst weer met ietwat geluk tot stand was gekomen. 'Het was geen bijster sterke wedstrijd waarin wij ons het initiatief op een gemakkelijke manier uit handen lieten nemen en daarom keken wij tegen maar een 6-4 voorsprong bij rust aan.' Hij zag de net van een blessure herstelde Loes Paulus met een enkelblessure uitvallen. Swift had veel moeite met het felle spel van Rosolo en zag de gasten langszij komen 6-6. Het laatste kwartier was het een dubbeltje op zijn kant wie de voorsprong zou nemen. Het lukte dethuisploeg om weer een voorsprong te nemen en toen Marja van de Venne 8-6door de korf schoot, leek de buit binnen. Maar de aansluitende treffer van Rosolo bezorgde de Swift-bank nog angstige slotminuten.

Reusel, 15 september 2002

Na afloop was DDW-coach René van Oorschot furieus op scheidsrechter Bert Weeren na de 10-9 nederlaag op eigen terrein tegen Swift. 'Hij ontnam ons de mogelijkheid de wedstrijd met minstens een punt te beëindigen. Blijkbaar heeft hij bij een time out de tijd niet stilgezet.', zo brieste hij. Weeren had moeilijkheden met de klok en floot volgens Van Oorschot drie minuten te vroeg af, waardoor de topper tussen DDW en Swift een vreemd slot kreeg. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en pas halverwege de tweede helft lukte het Swift om een gat te slaan van twee treffers. DDW kwam daarna niet verder dan de aansluitende treffer. Wendy Theelen besliste voor Swift de wedstrijd door de winnende treffer te scoren.

De andere Limburgse koploper, Spes, had veel moeite met nieuwkomer Be Quick. De Milsbeekse ploeg vertoont haperingen, die tegen Be Quick zichtbaar werden. Spes speelde zonder overtuiging en liet veel te veel kansen onbenut. Met veel moeite werd de wedstrijd toch met 11-9 gewonnen en werd de schade en schande van een nederlaag afgewend. Lia van Haren en Caroline Lamers waren de beste bij de Spes met ieder drie treffers.  

Reusel, 8 september 2002

Rosolo-De Korfrakkers 5-14. Tegen de titelkandidaat uit Erp kwam Rosolo duidelijk tekort. De Reuselse ploeg is druk doende om junioren in te passen en mist juist in dit soort wedstrijden de nodige routine. Vooral voor de pauze was de strijd erg eenzijdig. Rosolo kreeg wel een paar mogelijkheden maar keek al snel tegen een 1-7 achterstand aan. Ook na de rust moest Rosolo zwaar achter de feiten aan en werd bij vlagen weggespeeld.

Reusel, 1 sept. 2002

In de Topklasse van het vrouwenkorfbal waren vanmiddag geen verrassende uitslagen te bespeuren. Spes en Rosolo speelden vooral verdedigend sterk.Een spetterende start werd het voor de landskampioen beslist niet. Uit de magere 5-3 ruststand blijkt dat het scorend vermogen veel te wensen over liet waardoor Rosolo dicht bleef achtervolgen 11-7. De Korfrakkers verpletterde De Merels met duidelijke en overtuigende cijfers 17-5 en gaf daarmee haar visitekaartje reeds af. Debutant Be Quick startte nerveus tegen Swift. Een 8-3 ruststand was dan ook niet vreemd. Na de thee kwam de Nulandse ploeg beter voor de dag en gaf zeer goed partij. Ondanks een 14-10 verlies gaf dat coach Ronald van de Brink voldoening en hoop voor de toekomst. De tweede debutant Flamingo's gaf een gehavend DDW in de eerste helft goede tegenstand. Ook de doelpuntenmachine van DDW haperde waardoor een 5-5 ruststand tot stand kwam. Met een gewijzigde tactiek stelde de Hooge Mierdese blauwhemden in de volgende vijfendertig minuten snel orde opzaken en pakten de eerste winst 11-7. 

SPES - Rosolo 01-09-02.

Aanvankelijk met schrik in de benen ging het op een aantal plaatsen gewijzigde Rosolo op bezoek bij de landskampioen. Die angst leek bewaarheid want in korte tijd prijkte er een 3-0 stand op het bord. Rosolo wist zich echter verdedigend knap te herstellen en slaagde er in om SPES onder druk te zetten. Het ontbrak de ploeg uit Reusel aan de nodige vuurkracht waardoor de marge voor de pauze nauwelijks geslecht werd; 5-3. Na de korfwissel vond Rosolo nog wel aansluiting; 5-4, maar moest daarna de tol betalen voor het missen van vele kansen. De ploeg uit Milsbeek pakte het initiatief terug en slaagde er alsnog in om ruim te winnen.

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

P&R Montage

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.