Competitie 2001 - 2002

Alle info en media die we hebben van competitie 2001 - 2002

 

Junioren A1 Rosolo Nederlands kampioen korfbal!

Woensdag, 13 maart speelden de junioren van Rosolo in Sint-Oedenrode een beslissingswedstrijd tegen Jes om uit te maken wie de kampioen was van de hoofdklasse . Deze ploeg uit Venhorst werd met ruime cijfers verslagen. Daardoor werd Rosolo kampioen van de hoofdklasse A en mocht deze ploeg gaan strijden om het Nederlands kampioenschap. Tegenstander in de finale was De Korfrakkers uit Erp dat kampioen in de andere hoofdklasse was geworden.

De wedstrijd om het Nederlands kampioenschap werd op zaterdag 16 maart gespeeld in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven. Ruim van te voren werden de tribunes bevolkt door supporters van beide ploegen. Het oranje-zwarte vak van De Korfrakkers en het geel-zwarte vak van de Rosolo-aanhangers zorgden voor een kleurrijk geheel. Enkele bandjes hadden er zin in en zorgden voor een goede ambiance. De supportersclub van Reusel Sport "Aachter den draod" had shirtjes, petjes en een luchthoorn ter beschikking gesteld, waarvoor hartelijke dank. Toch wel handig, twee verenigingen die dezelfde kleuren hebben.

Om 17.50 uur werden de speelsters aan het publiek voorgesteld. Het eerste aanvalsvak van Rosolo bestond uit Sascha van Limpt, Trude Vrijsen, Annemiek Vosters en Ilse van Gompel.

Het tweede aanvalsvak werd gevormd door Ann van de Borne, Inge van Kemenade, Margo Adams en Cindy Roest. De reserves waren Willeke Wissink, Meeke Heesters en Chantal van der Heijden. Rosolo werd gecoacht door Nicole van den Hout en Diana Bogaerts. De wedstrijd stond onder leiding van Ans van der Wijst, geassisteerd door Ad Beekers.

Even voor zessen klonk het eerste fluitsignaal. De wedstrijd was begonnen. Al na enkele minuten keek Reusel tegen een 2-0 achterstand aan. Korfrakkers had een erg goede start en de afwerking was effectief. Aan Reuselse zijde werden enkele acties afgekeurd wegens snijden.

Na de vakwissel zorgde Inge van Kemenade, die met haar felheid ook diverse keren de bal onderschepte, met een strafworp voor de aansluiting: 2-1. Korfrakkers hield het initiatief en kwam op 4-1. Met een fraaie doorloper zorgde Sascha van Limpt voor de 4-2. Inge van Kemenade stapte mooi uit en bracht Rosolo op 5-3. Na een gemiste strafworp, gegeven wegens een herhaald duwen, zorgde Annemiek Vosters met een mooi afstandsschot voor de zo zwaar bevochten aansluiting: 5-4. Korfrakkers scoorde tweemaal en in de laatste minuten voor de rust zorgden Inge van Kemenade en Annemiek Vosters voor 7-6. Korfrakkers scoorde nog eenmaal en met een 8-6 achterstand gingen de geel-zwarte dames rusten.

In de eerste helft liep Rosolo steeds achter de feiten aan. Telkens als de geel-zwarten hadden gescoord, liepen de dames uit Erp weer uit. Reusel kon maar niet langszij komen.

Na de rust, waarin de toeschouwers konden genieten van een perfecte show van de percussieband "Caramba" begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. Inge van Kemenade zorgde met een goed uitgevoerde vrije worp voor 8-7 en Sascha van Limpt benutte een kansje: 9-8. Rosolo kon maar niet op gelijke hoogte komen. Na enkele wissels en time-outs stond halverwege de tweede helft 10-8 op het scorebord. De spanning was om te snijden! Met nog 14 minuten op de klok tekende Cindy Roest de 10-9 aan. Rosolo had een veldoverwicht, de betere conditie begon zichtbaar te worden. De geelzwarte dames vochten voor wat ze waard waren. Over en weer waren er kansen. Zes minuten voor tijd viel de dame van Margo Adams (later bleek vanwege kramp) op de grond en Margo maakte van de gelegenheid gebruik en zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker: 10-10. Voor het eerst in de wedstrijd was de stand gelijk. Er was nog 6 minuten te spelen. Een enerverend slot volgde.

Willeke Wissink kwam in de ploeg voor Sascha van Limpt. Er waren kansen over en weer.

Drie minuten voor tijd miste Rosolo nog een strafworp. De druk was blijkbaar te groot. Er volgden nog enkele spannende minuten met wederzijds foute pasjes en gemiste kansen.

Na 60 minuten was de eindstand 10-10. Er zou een zogenaamde Golden Goal volgen. De ploeg die in de verlenging het eerst zou scoren was Nederlands kampioen. Rosolo kreeg de bal uit. Minutenlang golfde het spel op en neer. Beide ploegen hadden volop kansen om te scoren. De spanning was bijna ondraaglijk, totdat Ilse van Gompel na 8 minuten voor de winnende score zorgde met een loepzuiver afstandsschot. De scheidsrechter floot meteen af en de junioren wierpen zich van blijdschap op een grote hoop. De vele meegekomen supporters werden bedankt en de kampioenen namen bloemen in ontvangst.

Enkele minuten later ontvingen de speelsters een grote beker en iedereen kreeg een medaille.

De kersverse kampioenen werden toegejuicht en toegezongen.

's Avonds werd in het clubgebouw een receptie gehouden, zodat iedereen de kampioenen kon feliciteren. Het feest dat daarop volgde werd tot in de kleine uurtjes voortgezet. Voor de beker moet nog een plaatsje gezocht worden, hij is namelijk te groot voor de prijzenkast.


Korfbalvereniging Rosolo sluit geweldig seizoen voor de jeugd af

Junioren A1 Rosolo landskampioen veldkorfbal.

Op zondag 9 juni speelden de junioren A1 van Rosolo om het landskampioenschap bij de junioren. Het kampioenschap werd georganiseerd door korfbalvereniging Spes in Milsbeek.

De tegenstander was, evenals in de zaalfinale, Korfrakkers uit Erp.

De zaalfinale was in een bloedstollende wedstrijd geëindigd in de verlenging met 11-10. Rosolo wist toen pas in de laatste minuten van de reguliere speeltijd langszij te komen

De verwachting was dat Korfrakkers in het voordeel zou zijn, omdat zij gewend zijn te spelen op kunstgras. Deze finale verliep geheel anders: Rosolo kwam gemakkelijk op voorsprong en die voorsprong is gedurende de gehele wedstrijd niet in gevaar geweest. Na een ruststand van 5-2, werd het in een matige 2e helft nog 8-4 voor Rosolo. Rosolo was deze wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Een mooie afsluiting van het seizoen voor de speelsters en hun coaches Diana Bogaars en Nicole van den Hout. Verder ook met name voor Annemiek Vosters, Ilse van Gompel, Ann van de Borne, Inge van Kemenade en Trude Vrijsen, die volgend seizoen de seniorenselectie komen versterken.

Doelpunten: Sascha van Limpt, Inge van Kemenade, Ilse van Gompel, Ann van den Borne, Cindy Roest (2x), Annemiek Vosters (2x).

Zaterdag 8 juni werden de Nederlandse jeugdkampioenschappen korfbal gehouden.

Rosolo was dit jaar de organiserende vereniging. Het toernooi stond in het teken van de Olympische spelen. De dag begon met een presentatie van alle deelnemende ploegen, die zich met hun clubvlag schaarden rondom het prachtige podium van de Rosolo Olympiade. Vaste Rosolo-supporter Tim Geerts mocht, samen met de jongste deelnemer van Rosolo Kelly van Limpt het vuur ontsteken.

Rosolo was vertegenwoordigd met de B-, C- en D-selectie.

In de B-poule wonnen de B-junioren 2 wedstrijden overtuigend en ze speelden gelijk tegen Korfrakkers. Helaas had Korfrakkers een beter doelsaldo en moest Rosolo spelen om de 3e en 4e plaats. Rosolo B1 werd na een geweldige seizoensprestatie hier 3e door te winnen met 6-4 van Spes.

De C-junioren wonnen in de poule ook 2 wedstrijden en speelden 1x gelijk. Zij speelden zich hiermee wel in de finale tegen Swift, die ze na een erg spannende strijd wisten te winnen.

Na een doelpunt van Marloes Adams werd het 1-1 en net voor tijd wist Angela van Hoof nog 2-1 te scoren. Hierdoor werd ons C1-team landskampioen van het vrouwenkorfbal (zie foto).

De jongste deelnemers, de D-pupillen hadden in hun poule goed gepresteerd, door 3 keer te winnen en 1 keer te verliezen tegen het geduchte Swift. In de finale kwamen ze wederom tegenover Swift te staan, die als ploeg toch iets beter was: verloren met 5-3.

Ook de overige jeugdteams hebben het in het algemeen goed gedaan dit seizoen. Kampioen werden verder C2, C4, E1, E2, F1 en Welpen 1 en 2 en ook de teams die geen kampioen werden hebben bijna allemaal goed meegedraaid. Want hoewel het een prachtige prestatie is als het vaandelteam van de jeugd A1 goed presteert, het beleid van Rosolo is erop gericht dat elk team plezier kan beleven aan het spelen van korfbalwedstrijden.

Afdrukken E-mail

Rosolo Hoofdsponsor

Rosolo Sponsor

Copyright © 2018 KV Rosolo. Alle rechten voorbehouden.